Waarom we met Salon op het plein beginnen

Het openbare carnavalsfeest in Lampegat wordt steeds groter. Dat is een heugelijke ontwikkeling die mede het gevolg is van een bewust doelgroepenbeleid door de Stichting Federatie Eindhovens Carnaval.

De groep ondertekenaars constateert echter dat de ‘eigen generatie’ (45+) tussen wal en schip ‘dreigt’ te vallen tijdens het carnavalsfeest in de Eindhovense binnenstad en wil daarin voorzien door de plaatsing van een nostalgische feesttent op het Wilhelminaplein. Het blijkt dat deze groep carnavalsvierders ‘’t plein” en de horecagelegenheden daarop in toenemende mate bezoekt om hun feestje te vieren. 

In samenspraak met de SFEC (Stichting Federatie Eindhovens Carnaval) willen wij deze groep hun eigen locatie bieden. Dat doen we vanzelfsprekend in de originele sfeer van het Wilhelminaplein. Wij denken zo een substantiële bijdrage te kunnen leveren aan uitbreiding van de feestvreugde in de stad.

We geven hiermee het openbare carnaval in Lampegat een nieuwe impuls en bieden de ‘oudere’ carnavalisten een eigen feestlocatie op de plek waar zij zich traditioneel al thuis voelen en waarin zij in weer en wind terecht kunnen. Met de plaatsing van de nostalgische feesttent (capaciteit 900 personen) menen wij te voorzien in een stijgende behoefte.

Met de keuze voor een originele feesttent willen we het theatrale aspect van het carnavalsfeest benadrukken. Bestaande events bieden we het podium zoals het kapellenfestival op zondag middag “Herrie in de Tent”, Het “Gietercantus” op maandagmiddag en “Dorst & Spelen” op dinsdagmiddag.

Hetzelfde geldt voor de Stadsprins en de carnavalsverenigingen. Wij willen hen onderdak bieden en middels een aantrekkelijke en aansprekende programmering gelegenheid geven om hun eigen leden en achterban te ontvangen.

Het stichtingsbestuur:
Ben Beckmann
Ruud van den Bosch
André Huizinga
Davy Versfeld
Joep Verheijen
Edwin van de Weijdeven