Waarom we met Salon op het plein beginnen

Het openbare carnavalsfeest in Lampegat wordt steeds groter. Dat is een heugelijke ontwikkeling die mede het gevolg is van een bewust doelgroepenbeleid door de Stichting Federatie Eindhovens Carnaval.

De groep ondertekenaars constateert echter met enige zorg dat de ‘eigen generatie’ (45+) tussen wal en schip ‘dreigt’ te vallen tijdens het carnavalsfeest in de Eindhovense binnenstad en wil daarin voorzien door de plaatsing van een nostalgische spiegeltent op het Wilhelminaplein van donderdag 28 februari tot en met dinsdag 5 maart. Het blijkt dat deze (grote) groep carnavalsvierders ‘’t plein” en de horecagelegenheden daarop in toenemende mate bezoekt om hun feestje te vieren. De cafés spelen daarop in door de openingstijden te verlengen en ook op straat het feest te faciliteren.

In samenwerking en samenspraak met de horecaondernemers op ’t plein willen wij deze groep hun eigen tent bieden. Dat doen we vanzelfsprekend in de nostalgische sfeer van het Wilhelminaplein. Wij denken zo een substantiële bijdrage te kunnen leveren aan uitbreiding van de feestvreugde in de stad. We geven hiermee het openbare carnaval in Lampegat een nieuwe impuls en bieden de ‘oudere’ carnavalisten een eigen feestlocatie op de plek waar zij zich traditioneel al thuis voelen en waarin zij in weer en wind terecht kunnen.

Met de plaatsing van een spiegeltent (capaciteit 500 personen) menen wij te voorzien in een stijgende behoefte waarmee wij bovendien de (bezoek)druk van de aangrenzende cafés wegnemen.

Met de keuze voor een spiegeltent willen het theatrale aspect van het carnavalsfeest benadrukken. Bestaande events kunnen hierin een eigen plek krijgen evenals nieuwe. Hetzelfde geldt voor de Stadsprins en de carnavalsverenigingen (in de binnenstad). Wij willen hen onderdak bieden en middels een aantrekkelijke en aansprekende programmering gelegenheid geven om hun eigen leden en achterban te ontvangen.

De initiatiefnemers:
Ben Beckmann
Ruud van den Bosch
André Huizinga
Hans Matheeuwsen
Joop Soree
Joep Verheijen
Edwin van de Weijdeven